j o u k e   v l i e t s t r a   -   i r i s c o p i e   e n   h o m e o p a t h i e
Over mezelf

De interesse voor alternatieve geneeswijzen werd bij mij gewekt doordat ik bij de uitoefening van mijn vak als docent lichamelijke oefening vaak geconfronteerd werd met leerlingen in de leeftijdsgroep 16 tot 19 jaar, die niet mee konden doen met de lessen vanwege blessures of andere pijntjes, althans naar eigen zeggen. Ik bedacht me toen dat het mooi zou zijn wanneer ik een manier zou hebben om snel te kunnen doorgronden of die blessures echt waren, of dat de werkende jongere geen zin had om met de sportlessen mee te doen.

Kort daarop las ik een advertentie over een opleiding voor iriscopist. Ik heb geen moment geaarzeld: dit was de methode waar ik naar op zoek was! Ik heb me ingeschreven voor de vierjarige opleiding in deeltijd en ontdekte al gauw dat dit niet of nauwelijks toepasbaar zou zijn op school, maar het bleek zo interessant, dat ik besloot door te gaan. En zo kwam ik terecht bij de alternatieve geneeswijzen en ik werd er zo door gepakt, dat het me nooit meer heeft losgelaten.Mijn studie begon aan de Opleiding voor natuurgeneeswijzen “Sinapis” in De Knipe, bij Heerenveen. Daarvoor had ik de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Groningen afgerond en was al een tijdje werkzaam in het vak van docent Lichamelijke Oefening. De medische basiskennis had ik merendeels op de ALO Groningen opgedaan, maar die is nog aangescherpt bij “Sinapis”.

De eerste twee jaren bij “Sinapis” was Iriscopie de hoofdmoot van het lesprogramma, met een aantal oriënterende vakken in de therapieën en natuurlijk psychologie en fysiologie. Na het tweede jaar kon je een keuze maken uit de therapieën. Ik koos uiteindelijk voor de “klassieke homeopathie”. In 1989 ben ik “cum laude” afgestudeerd en sindsdien praktiserend iriscopist en klassiek homeopaat in Franeker, met een hulpvragersbestand van rond de 2000, merendeels afkomstig uit Friesland, maar ook ver daarbuiten en zelfs uit België, Duitsland en Canada.

home

wat is iriscopie?

wat is klassieke homeopathie?

hoe werkt een consult?

verwachtingen

homeopathie voor kinderen

homeopathie voor dieren

over mezelf

tarieven en betaling

lid van de kvhn

contact